Thursday, July 12, 2012

Matkan varrelta / By the road

Perjantaina 6.7. näin pyypoikueen ylittävän tien Ainijärven länsipuolella. Poikasia oli ilm. 6 kappaletta. Pari päivää aikaisemmin oli kesäpolulla Ykkösen luoteispuolella riekkopoikue, jossa oli ain. 4 poikasta. Siinä ovat kanalintupoikuehavainnot.

Samana päivänä löysin harmaasiepon pesän Ainijärvenharjulta. Oikeastaan löysin pesän jo viime vuonna, sillä harmaasieppo pesi samassa paikassa silloinkin. Sieppo hautoi perjantaina ja vielä tänäänkin (k).

Tänään näin tullessani maakotkaparin kaartelevan Hangasselän seudussa. Mitään erikoisempaa paikalla ei kuitenkaan näkynyt. Kotkilla näyttäisi olevan jonkin verran ikäeroa höyhenpuvusta päätellen. Alempi on ainakin vaihtamassa sulkia.

Viime aikoina on ollut aika viileätä ja sateista Itä-Lapin alueella. tosin täällä on ollut hieman kuivempaa, mutta täksi illaksi on luvattu kovempaa sadetta. Kemijärvellä sellainen jo oli iltasella. TH

P.S. Kärekelehdossa 5 tervapääskyä pyöri kolokelon ympärillä ja Nuorttiaavan S-puolella sarvihirvi pakeni.

Labels: , , , , ,


Comments:
Moi, huolestuttaako siellä suunnalla miten kanalintupoikueet ovat selvinneet kylmästä ja märästä kesäkuusta. Taisi tulla räntä yms. kaikkein pahimpaan aikaan ajatellen linnunpoikasia?! Vai kuinka ?
 
Lunta satoi juuri metsonpoikasten ollessa pieniä, samoin saattoivat olla maastossa juuri riekonpojatkin. Jotkut lähtivät vasta lumisateen jälkeisinä päivinä. Kylmyys ei ollut kuitenkaan pitkäaikaista ja nyt 17.7. tilanne vaikuttaa hyvältä.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?