Friday, July 13, 2012

Kanalintupoikueita / Youngs of the game birds

Tänään näin koppelopoikueen Hirvasjoen takana. 4-5 poikasta osasivat jo lentää ja häipyivät metsän kätköihin.

Sen sijaan pyyn poikaset Pulkan rinteessä eivät osanneet lentää ja niinpä yksi pääsi kuvaan. Näin vain kaksi ja emon, joka pyöri siipirikkona paikalla.

Kanalinnuista näin lisäksi kolme pyytä Petäjärinteellä ja riekon Pulkalla. Yhden uuden sinipyrstöreviirin löysin Pulkan länsi-lounaisrinteeltä. Siellä lauleli yli 2 kalenterivuoden ikäinen siniharmaa koiras. Entiset 3 länsirinteen koirasta olivat reviireillään ja yhden naaraankin näin. Pohjoisrinteellä en käynyt, mutta nyt on Pulkalta löydetty siis 5 reviiriä koiraineen ym., joten Pulkkatunturi on tällä hetkellä eniten sinipyrstöjen suosiossa näillä seuduilla. Reviirejä voi olla hyvin vielä lisääkin, mutta kaikkia ei taida ehtiä etsiä.

Sinipyrstöjen laulu on hieman laantunut, mutta vielä hyvässä vireessä. Muut linnut ovat hiljentyneet vielä enemmän, kuitenkin pajulinnun, peukaloisen ja rautiaisen laulua vielä kuulee ja on vielä joitain muitakin yksittäisiä laulajia.

Pulkan rinteessä näin sammakonkin, joka lepäili hirvenpapanoitten päällä.

Tänään oli lämmin päivä, parhaimmillaan vajaa 20 astetta ja auringonpaistetta. Hiki virtasi kävellessä ja sääskiä sai huitoa.

Tapani H. tapasi tunturissa lapinharakkapoikueen. TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?