Friday, June 01, 2012

PIKKUharvinaisuuksia / Small rarerities

Yli-Nuortin varrella Nuortinahossa huuteli käenpiika iltapäivällä. Ainijärveltä löytyi laulava ruokokerttunen, 5 pikkulokkia (k) hyönteispyynnissä, 2 allia mustalintujen matkasta, 2 lapintiiraa ja 4 tervapääskyä. Kaikki havainnot ovat ensimmäisiä tälle vuodelle tällä alueella.

Lisäksi Ainijärven itäpäässä näin kaukoputkella merikotkan, joka söi jotain rannassa 1.5 km päässä (k). Paikalle mentyäni totesin kuolleen hirven rantavedessä. Siltä oli syöty kylkeä eikä raato ollut vanha. Liekö karhu ollut asialla. Näin myös vanhan kanahaukan ohittavan hirvenraadon muutaman sadan metrin päästä.

Viereisen Ainijärven aavan etelälaidalta kuulin 4 pikkusirkkua (k), mitkä havainnot olvat myös kevään ensimmäisiä. Palattuani entisen vartion pihaan kuulin outoa linnunlaulua. Laulaja selvisi ja tuli kuvattuakin - TIKLI (k alh.). Se oli ensimmäinen tiklini Lapista ja myös ensimmäinen tiklihavainto näiltä seuduilta.

Loitsanlammella oli vähän lintuja, johtuneeko siitä, että alueella on poraustoimintaa. Kaulusmaassa oli kuitenkin 2 uroshirveä tien varrella, varmaankin pajua syömässä.

Tyynenojan luona pitivät teeret soidinta tiellä ja tien varrella illalla. Niitä oli 22 yksilöä.

Kemihaaralla kuulin vielä sinipyrstön laulua. Lintu lauloi matalassa, nuoressa mäntymetsässä, mikä ei voi olla sen asuinaluetta. Lintu siirtyikin koilliseen muutaman metrin korkeudella, väliin laulellen. TH

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?