Tuesday, May 29, 2012

Myyrämäärä / The amount of voles

Kylmä sää jatkuu. Tänään satoi lunta ja rakeita niin, että maa oli valkoisena. Aurinko kuitenkin sulatti lumet. Lämpötila oli korkeimmillaan kuudessa asteessa.

Sain myyränpyynnin päätökseen. Kaikkiaan tuli 11 myyrää ja 2 metsäsopulia. Myyristä 6 oli harmaakuvemyyrää ja 5 metsämyyrää. Siis, harmaakuvemyyrät ja metsäsopulit ovat jollain lailla säilyttäneet kantansa, eihän niitä huippuaikaankaan ollut saaliissa kovin paljoa, toki enemmän. Viime keväänä myyriä oli n. 85 kpl. Mutta metsämyyrät ovat romahtaneet ja punamyyriä ei ole lainkaan. Peltomyyriä ei myöskään ole saaliissa, niitä ei yleensäkään ole monta. Lapinmyyriä ei ruukaa tulla juuri koskaan, mutta ei niitä myöskään näe maastossa, kuten viime vuonna. Kaikkiaan nyt on myyrien taso huonon myyrävuoden luokkaa, mutta vielä huonompiakin vuosia on ollut.

Iltapäivällä satuin tilhien pesänrakennukselle Ykkösen pohjoispuolella. Naarastilhi rakensi pesää kuusen oksalle 4 m korkeuteen ja koiras seuraili tilannetta sivusta. Samassa puussa on muuten ollut tilhen pesä 90-luvulla. Silloin se oli latvassa 8-9 m korkeudella. TH

P.S. Näin myös hirven aamupäivällä väliaidan varressa Jyppyrävaaran luona.

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?