Saturday, May 26, 2012

Kuutsjärven kevättä / In the spring-time on Kuutsjarvi

Aamupäivällä tavipari ajeli toisiaan Kuutsjärvellä. Syy selvisi vähän myöhemmin, kun metsästä lähti naarastavi lentoon. Taistelu oli siis naaraasta.

Saunan puupinon luona pyöriskeli kärppä. Sitten näin myös toisen kärpän. Jompi kumpi sai sammakon rannasta ja vei sen halkopinoon, sammakoita olikin ranta täynnä.

Toinen kärpistä jäi ilmeisesti halkopinoon, koska näin sitten vain yhden, joka lähti metsään, nousten kuuseenkin. Onkohan niillä pesä, aloin tuumailla, mutta asia ei selvinnyt. Myöhemmin toinen kärppä kiipesi halkopinon luona olevaan kuuseen. Kuusessa oli oravanpesä n. viiden metrin korkeudella ja kärppä jäi sinne.

Kärppiä seuraillessani kuulin ikään kuin sinipyrstön laulua. Jonkin aikaa kuulosteltuani erotinkin lintukonsertin seasta sinipyrstön viserrystä. Löysin lopulta linnun lammen eteläpuolen kuusikosta. Se oli, kuten arvelinkin, 2-kv koiras. Linnulla ei ollut renkaita. Sinipyrstö lauloi jonkin aikaa ennen puoltapäivää, mutta myöhemmin en sitä enää kuullut.

Iltapäivällä käväisin Pirunkurulla ja löysin korpinpesän kalliosta. Sitä olimmekin jo Tarmon kanssa epäilleet. Korpilla oli ainakin kaksi isoa poikasta. Nyt on siis jo kolme korpin kalliopesintää tiedossa puiston alueella.

Löysin vielä urpiaisen pesän Kuutsjärven kurun kuusesta. Pesä oli 4 m korkeudella ja emo oli hautomassa.

Käpylintuja on alkanut näkyä enemmän viime aikoina. Niitä näkee tai kuulee päivittäin. Tänään aseman luona oli muutama iso- ja pikkukäpylintu. Kirjosiipiä ei ole kuulunut. TH

P.S. Korvasieniä näkyi polun varrella päivällä ja illalla näin kaksi koppeloa aseman pihalla.

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?