Monday, April 30, 2012

Länsipuolella / On the west side

Punarinta lauleli peukaloisen seurana aamulla Kuutsjärven kurussa. Metsähanhen ääntä kuului Pommituskukkulain maastossa kymmenen maissa. Pommituskukkulain soidinpaikalla nakutteli 3-4 metsoa ja niitä kuunteli 1-2 koppeloa. Yksi metsoista soi hullun metson reviirillä ja oli aika lailla sen näköinenkin, mutta se oli kuitenkin normaalin arka lintu (k). Palokärki oli kuorinut mäntyjä monin paikoin (k).

Tarkastin kolon, jonka luona hiiripöllö oli pari viikkoa sitten, mutta paikalla oli hiljaista. sen sijaan kanahaukka oli rakentanut pesää edelleen, vaikka siellä ei mitään näkynyt tälläkään kertaa.

Tarkastin muitakin pöllönkoloja, mutta tyhjiä olivat. Yli-Nuortin varrella tapasin lapinharakan, pajusirkkukoiraan ja kaksi telkkäparia. Ainikuusikon länsipäässä kuusikon yli puidenlatvojen yläpuolella lensi kolme sepelkyyhkyä 11. maissa. Suunta oli kaakkoon.

Ainijärvellä harmaalokki lensi etelän suuntaan iltapäivällä. Rakennuksen pohjoispuolen pälveltä lähti räkättirastas (k). Räkätti oli yllätys, ensimmäinen rastas. En muista koskaan räkätin saapuneen tänne ensimmäisenä rastaista.

Kova tuuli puhalteli lännen suunnasta päivän. Lämmintä oli 5-10 asteen välillä ja lumi sulasi lirisemällä. Illalla saapui vesisade. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?