Saturday, April 14, 2012

Kevät etenee / The spring goes on

Viime yönä kävin kuuntelemassa pöllöjä samaa reittiä kuin vuosi sitten. Ajoin kelkalla Ainijärvelle talvireittiä ja tulin kesäreittiä takaisin 16 km. Sitten kävin Hauhonjängällä rajan varressa 12 km. Reissu vaati aikaa klo 22.00-1.10 ja sää oli hyvä, pikku pakkanen ja aika tyyntä.

Pirunkurun kohdalla aseman länsipuolella kuulin hiiripöllön kähisevän alkumatkasta. Toinen hiiripöllö piti soidinpulinaa Puolivälinjängänmäellä klo 22.50 aikoihin. Sinne kuului myös ketun rääkyminen Nuorttiaavan laidalta. Riekkoja kuulin kahdessa kohtaa.

Itäpuolella kuulin vain varpuspöllön piippauksen Tippaojan varrelta klo 23.50 paikkeilla. Paikka oli sama kuin viime vuonna, mutta pöllö lopetti piippauksen heti eikä enää aloittanut.

Kävin ulkona vielä kolmen aikaan, jolloin kuulin hiiripöllön soidinpulinaa idän suunnasta, mistä sitä oli aikaisemminkin kuulunut.

Viime vuonna kuulin yhdeksän pöllöä, etupäässä helmipöllöjä. Nyt ei niitä kuulunut ollenkaan. Kaikkiaan pöllöjen määrä oli vain kolme, siis kolmasosa viimevuotisesta, joten myyräkanta on tainnut pudota. Kuuntelimme Kemijärvelläkin muutama päivä sitten, mutta sieltä ei kuulunut ainoatakaan pöllöä.

Päivällä kävin itäpuolella, mistä Kämppäharjun maisemista löysin 10 koppeloa puista ja maasta parin hehtaarin alalta. Paikalla oli myös 3-4 urosta, joista yksi vanhahko lintu. Joku metso oli vetänyt siipeäkin paikalla. Hirvasjoen itäpuolen soidinpaikalla oli 3-4 vanhaa metsoa pyrstöt pystyssä aamupäivällä.

Riekkoja näin viisi.

Aamupäivällä oli jonkin verran hankea, mutta se pehmeni melko nopeasti. Päivällä oli pari astetta lämmintä. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?