Friday, March 30, 2012

Virkistyspäivä / The recreation day

Vietimme tänään virkistyspäivää yhdessä Oulangan tutkimusaseman väen kanssa Värriön maisemissa. Päivän ohjelmaan kuului pilkkimistä Ainijärvellä, pientä kilpailuhenkeäkin mukana. Välillä paisteltiin makkaraa ja juotiin pannukahvia laavulla. Oli myös tarkoitus rengastaa kuukkeleita Ainijärvellä, mutta linnut pysyivät poissa siihen asti, kun aloimme jo tehdä lähtöä pois.

Kirkas auringonpaiste ja muutaman asteen pakkanen loivat hienot olosuhteet virkistymiselle, vaikka pohjoinen puhaltelikin hiljaisesti kylmää. Ahvenia nousi jäälle muutamia kymmeniä, joukossa muutama hyvän kokoinenkin. Värriön joukkue voitti tuomariäänin selvästi, tosin tuomari kuului Värriön joukkueeseen. Ihan 6-1 ei voitto kuitenkaan tullut ja kotikenttäedusta huolimatta Värriön porukassa oli alisuorittajiakin. Kisaa jatkettiin vielä illalla Kuutsjärvellä, jolloin Oulangan joukkue osoitti taistelijan luonteensa jalokalojen kesytyksessä. Iltakisa oli kuitenkin epävirallinen, koska tuomari ei sattunut kalansyönnin aikaan paikalle.

Päivään kuului vielä muutakin. Oulangan väelle esiteltiin Smear-asema ja maisemia. Lintujen ruokintapaikalle tuli kettu Teuvon ja Pian näkösille. Lapintiaiset ja hömötintit olivat normaalin tuttavallisia. Myöhemmin kettu tuli vielä muidenkin nähtäväksi ja ruokittavaksi aseman pihalle. TH, kuvat TH, Pia Rännänen

Labels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?