Wednesday, March 21, 2012

Kirkkaassa auringonpaisteessa / In the bright sunshine

Lumilinjalla oli lunta kuutisenkymmentä senttiä, noin keskimäärin. Lumessa on pieni hankikerros, mikä tekee sen liukkaksi. Niin että eipä tarvinnut kuin pukella vauhtia suuren osan matkaa.

Yöllä oli pakkasta vajaa kymmenen astetta. Päivällä päästiin pari astetta plussalle, aurinko paistoi kirkkaasti koko päivän ja oli aika tyyntä, tuulen henkäillessä pohjoisesta. Eilinen keli oli tyylikkäämpi, auringonpaiste oli pehmeä ja väistyvät pilvet loivat tummaa taustaa. Nythän päivänpaistetta alkaa riittää, kun päivä on jo yötä pitempi.

Lintuja tapasin linjalla 7 lajia: 5 lapintiaista, 1 laulava hömötiainen, 4 korppia, 3 kuukkelia, 1 koputtava tikka, 1 taviokuurna ja 1 piiskuttava pyy. Lisäksi Pommituskukkulain maastossa oli hiiripöllön jäännökset, oikeastaan vain höyheniä ja sulkia. Ilmeisesti joku petolintu oli sen tappanut ei kauan sitten, mitään jälkiä taposta ei näkynyt. Paikalla oli käynyt ahmakin, mutta se ei ole syyllinen tekoon.

Aamulla kuulin variksen ääntä asemalla. Tarmohan kuuli sen Papulammella 12.3. ja oli kuullut jo viikkoja aikaisemminkin. Nuorttiaavan eteläpuolella oli edelleen eilinen parinkymmenen yksilön teeriparvi iltapäivällä ja myöhemmin Kuutsjärven itäpuolella kuusen latvassa katseli maisemia elävä hiiripöllö, myös punatulkun ääntä kuului. THLabels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?