Wednesday, February 22, 2012

Taviokuurnat saapuivat joukolla / Pine Grospeaks became


Eilen sateli ja tuuleskeli, mutta tänään oli kirkasta, kuten oli luvattukin. Tunturimaissa tuuleskeli, mutta alamaissa oli varsinkin iltapäivällä leppoisa keli. Tuulta ei siellä ollut ja pakkastakin vain 8 astetta, ilmeisesti jopa vähän vähemmän.
-----
Tein lumilinjan, jolla on lunta nyt vähän yli puoli metriä. Olisko keskimäärin vajaa 60 cm. Suoritin myös kevättalven lintulaskennan.
-----
Tunturissa oli jäljistä päätellen 16 yks. riekkoparvi, mutta vain 3 niistä näin. Sitten kuulin pohjantikan nakutusta, pyy lähti kiepistä Pommituskukkuloilla, Puolivälinjängän länsipuolella oli lapintiaispari, kuukkeleita oli pitkin matkaa, yht. 9 yks. Kevään ensimmäinen taviokuurna vihelteli ennen Nuortinahoa ja toinen kuului lentävän itää kohti Yli-Nuortin pohjoispuolella.
-----
Hömötiainen lauleli ja toinen oli matkassa samoilla seuduin ja käpytikan ääntäkin kuului. Lumilinjan päässä taviokuurnia olikin sitten n. 20 yks. parvi, luult. muutama ylikin. Ne söivät kuusen silmuja normaaliin tapaan ja osa parvesta lähti itää kohti. Parven liepeillä pyöri pari lapintiaista kuten asiaan kuului.
-----
Kaikkiaan siis laskennassa löytyi 3 riekkoa, 1 pyy, 9 kuukkelia, 4 lapintiaista, 2 hömötiaista, 1 pohjantikka, 1 käpytikka ja 22 taviokuurnaa. Laskennan ulkopuolisena lintuna näin hiiripöllön Pitkänjängän laidalla klo 14.40.
Kotovaarassa käydessä näin havunneulasia erään männyn alla. Puusta paljastui 2 koppeloa, joten on siis peruttava perättömät arvionsa siitä, että Kotovaarassa ei ole koppeloita. TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?