Wednesday, February 01, 2012

Pakkasta ja viimaa / Freeze and windNyt on selvästi alkanut pakkaskausi. Viikon on jo pitänyt parinkymmenen asteen pakkasia ja tänäänkin oli Yli-Nuortilla käynyt kolmessakympissä. Asemalla oli vain viittätoista, mutta iltaa kohti päästiin kahteenkymmeneen asteeseen. Tuuli teki säästä vielä kylmemmän.
Kolmosen itäpuolen (k) metsoparvi oli hajonnut. Haaskakummun eri puolilla näkyi parven rippeitä, suurimmassa porukassa oli ainakin 5 yks. Todellisten määrien sanominen on vaikeaa, koska metsot olivat paljon kiepissä. Kaikkiaan näin kymmenkunta metsoa, lisäksi pari yksinäistä Hirvaskankaalla ja Rakitsan rinteellä.
Hirvaskankaalla oli myös kaksi naarasmetsoa. Ensimmäisen koppelon hoksasin vauhdista puuhun. Toisen linnun huomasin viereiseen puuhun sen liikahtaessa (k).
Vedenjakajan-Saun välillä näin 3 hiiripöllöä. Vedenjakajan yli länteen purjehti vanha maakotka kahden maissa. Riekkoja näin yhden, mutta jälkiä oli paljon.
Tarmo näki eilen kaksi ukkometsoa rajan pinnassa Pulkan kohdalla ja kaksi koppeloa 28.1. Kuntasjoen pohjoispuolella. Yl. Papuhaaran varrelta hän löysi ilveksen tappaman poron. (kts. Päivän havainnot!) TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?