Wednesday, February 08, 2012

Kettu nappasi kuukkelin / The fox catched Siberian JayKettu tuli aamupäivällä pihaan. Annoin sille vähän syötävää ja sain kuvia siitä. Myös kuukkelit tulivat osingoille. Sitten kuukkelit siirtyivät parinkymmenen metrin päähän palteen taakse ja alkoivat rähistä keskenään siellä lumenpinnalla, ehkä ruokapalasen takia. Silloin kettu huomasi hetkensä tulleen ja syöksyi nuolena kuukkelien kimppuun. Kuukkelit nousivat puihin ja oletin niiden ehtineen karkuun. Mutta ei, kettu tuli kuukkeli hampaissaan palteen takaa ja pysähtyi katsomaan minua. Sitten se lähti laukkaan kohti Kotovaaraa. Kelkkatallin luona se vielä vilkaisi taakseen ja jatkoi sitten matkoihinsa.

Illalla PP näki pihalla kaksi kettua, jotka pakenivat pimeään.

Hiihtelin sitten pitkän lumilinjan. Lunta oli puolisen metriä. Linnuista näin 2 erillistä riekkoa, yhden pyyn, hiiripöllön ja 36 teeren parvi lähti kiepeistä Yli-Nuortin varressa. Asemalta kaakkoon istui lisäksi hiiripöllö puun latvassa, mutta se ei tullut linjalle.

Pakkasta oli taas ollut edellisen Tapanin havainnon jälkeen -41.5 astetta Yli-Nuortilla, nyt siellä oli kolmen jälkeen -29.3. Tuuli edelleen tunturissa, mutta siellä pakkasta oli vain 14-15 astetta. TH

Labels: , , , ,


Comments:
KOmia turkki ketulla. Paljonko on valoisan ajan pituus teillä jo?
 
Täällä on 6-7 tuntia.
 
Täytyy korjata, päivän pituus on jo n. 8 tuntia Värriön leveyksillä.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?