Sunday, January 22, 2012

Pakkaspäivän tapahtumia / Happenings of frosty day

Pitkästä aikaa oli kunnon pakkaspäivä. Aamun pilvisyyden jälkeen kirkastui ja aurinko paistoi. Pakkasta oli enimmillään lähes 20 astetta, alamaissa varmaan ylikin. Tuulta ei juuri tuntunut. Illalla meni taas pilveen.
-----
Haaskakummun törmän alta löytyi poronhaaska, tai mitä siitä oli jäljellä. Ahma oli ilmeisesti tappanut isohkon poron ja raahaillut sitä ja sen osia parempaan jemmaan. Tappo oli tapahtunut useita päiviä sitten.
-----
Vedenjakajan länsipuolella huurremännyissä hakoili kaksi ukkometsoa aamupäivällä. Sitten metsoja ei näkynytkään, ennen kuin iltahämärissä ennen kolmea tapasin kuuden mustan linnun parven Hauhonjängän reunamännyistä. Muutaman sadan metrin päässä oli vielä yksi lisää.
Riekkoja näin 3 + 2 yksilöä Saun länsipuolella. Hiiripöllö osui silmiini Rakitsan itäpuolella, Saun luoteispuolella, Ylimmäisen Papuhaaran varrella ja Kotkakurunojalla, siis 4 yks. Yhden hirven näin Pulkan itäpuolella ja muutamat jäljetkin löytyivät. Hirvenjälkiä muuten on nyt huomattavan vähän Papulammen maastossa, verrattuna aikaisempiin vuosiin.
-----
Eilen tutkin hieman Kotovaaraa. Yleensä siellä on ollut muutamia koppeloita, mutta nyt niitä ei näkynyt. Aikaisemmin olen nähnyt vain yhden. Ukkometso sen sijaan oli kiepissä. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?