Wednesday, January 25, 2012

Pakkaslinjalla / On the cold lineHiihtelin pitkän lumilinjan pakkassäässä. Aseman mittari näytti -15 astetta ja Yli-Nuortin mittarit -20-30 asteen lukemia. Lunta oli keskimäärin puolisen metriä. Nyt on lunta puissa kovasti.
-----
Pommituskukkuloiden kohdalla pyyparvi pölähti kiepeistä puihin. Niitä oli 8 yks.
-----
Puolivälinjängän itälaidalla istui hiiripöllö puun latvassa. Toinen samanmoinen löytyi jängän länsipuolelta. Pöllö oli siirtynyt parisataa metriä länteen vakiopaikaltaan, missä olen sen muutaman kerran tavannut ja missä Tarmo sen viikko sitten tapasi. Tässä olivat linjan lintuhavainnot.
-----
Päivän kolmas hiiripöllö löytyi talvipolanteen varrelta Nuorttiaavan eteläpuolen kuusikosta. Se ei ollut laskentalinjalla.
-----
Olen pannut merkille tänä talvena, että hiiripöllöt asustavat tietyillä paikoilla pitkäänkin. Tällaisilta paikoilta olen laskenut talven kuluessa kymmenkunta pöllöä puiston alueella. Koko puistoa en ole käynyt läpi, mutta tällä määrällä hiiripöllötiheys on n. 1 pöllö/10 neliökilometriä.
-----
Eilen näin hiiripöllön asemalta länteen puolisen kilometriä. Illalla ennen viittä lähes täyspimeässä karkasi koppelo männystä vessan luona asioivaa. Tänään näin hakomisjälkiä Kuutsjärven pohjoisrannan männyn alla. TH

Labels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?