Saturday, January 14, 2012

Matka Venäjän Alakurtille

Kävin viikonloppuna katsomassa talvista Venäjän Alakurttia. Meno siellä oli samanlaista kuin aikaisemmin, mihinpä se olisi muuttunut. Tai täytyy kyllä todeta, että ensimmäisen kerran näin itse kylään johtavan tien lanauksen. Se ei ole koskaan ollut minun käyntien aikana noin tasainen, samoin päätie rajalta Alakurtille oli tosi hyvä. Matkan varrelta otin muutaman kuvan. Tässä ensimmäisenä on Tuntsajoki, jossa näkyi koskikara pulahtelevan välissä sulaan.
Tässä toisessa kuvassa on maisemaa alkuperäiseltä paikalta jossa suomalaisten Alakurtin kylä oli ennen sotia. Taustalla näkyy Ahkiojärvi.
Noin puolessa välissä rajaa ja Alakurttia on vedenjakajana Nurmitunturi. Nurmitunturista lähtee vedet Vienanmereen päin ja tunturin länsipuolelta Perämereen päin. Niin kuin kuvasta näkyy on ylempänä tunturissa huomattavasti enemmän lunta. Puut nuokkuivat tykyn painosta, kun pienoinen pohjoistuuli niitä heilutteli.
Viimeinen kuva on Kuolajärven kapeikosta, jossa järvien välisessä pienessä sulassa oli myös koskikara jään reunalla. Tuli vaan mieleen, että minnehän se suunnistaa jos tämä sula käy pieneksi. Taitaa seuraavalle sulapaikalle olla useita kilometrejä matkaa.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?