Tuesday, January 10, 2012

Lakimailla / On the highland


Ahma oli tullut eilen tai viime yönä Tuntsan suunnasta polannetta laukkoen, heittänyt lenkin Ykkösellä ja jatkanut pohjoiseen. Jäljet tulivat myös kelkkapolanteelle Pitkänjängän eteläpuolella ja Nuorttiaavan eteläpuolella eläin kääntyi pois polanteelta oikealle. Kelkkamiehet olivat seurailleet siellä ja täällä.
-----
Metsoja näin kahdeksan kappaletta Vedenjakajalta Saulle ja yhden lisäksi lähempänä Hirvasjokea. Ne olivat etupäässä yksitellen lakimaissa hakomassa tai kiepissä. Yhden päältä ajoin kelkalla huomaamattani sen ollessa kiepissä. Lintu lähti kuitenkin lentoon normaaliin tapaan, joten kai se siitä selviää.
Riekkoja näin kolme ja hiiripöllö istui kuusen latvassa Sauojan latvoilla. Aseman länsipuolella muutaman sadan metrin päässä oli tuoreita hirvenjälkiä.
-----
Pakkasta oli tänään kymmenisen astetta. Melko valoisaa oli, vaikka taivas olikin suureksi osaksi pilvessä. Sumua oli monin paikoin. Saun ympäristön lakimetsissä oli lunta paikoin jo metri. Alaskan lukemista jäi puuttumaan vielä 6 metriä. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?