Saturday, January 07, 2012

Hirviä tiellä / Moose on the roadAjelin aamupimeässä ja -hämärissä Kemijärveltä Ainijärvelle. Yli-Kemijokivarressa olivat ketut juosseet kovasti tiellä yöllä. Jopa viidet jäljet näin samalla paikalla.
Vielä hämärässä vähän ennen kymmentä hoksasin hirven seisovan tien lähellä Kyörteslammen itäpuolella. Pysäytin auton muutaman kymmenen metrin päähän ja otin ikkunan läpi muutaman kuvan. Siirtyessäni kuvaamaan avaamastani sivuikkunasta hirvi lähti liikkeelle, tuli tielle pysähtyen ja jatkoi sitten tien yli metsään pohjoisen suuntaan. Ajoin ylityspaikalle ja katselin perään, mutta hirveä ei enää näkynyt. Hirvi oli 6-piikkinen uros. Erikoista oli, että se ei ollut vielä pudottanut sarvia.
Tapani tuli töihin pari päivää aikaisemmin puoliltapäivin samaa reittiä. Kyörteslammen länsipuolella tuli hirvi tielle niin nopeasti, että yhteentörmäys oli lähellä. Naarashirvi ylitti tien vauhdilla ja pohjoisen suuntaan sekin. On siis vielä jäänyt hirviä Savukoskelle niin, että väistellä pitää.
Paikallislehdessä oli viikko sitten uutinen hirvikolarista Sallassa Kuusamontiellä. Ovatkohan nämä kolme tapausta vain sattumaa, vai onko tässä jotain yhteistä syytä vaikuttamassa? TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?