Wednesday, December 21, 2011

Hyvää Joulua Itäkairasta! / Merry Christmas from eastern Lapland!Hiihtelin lumilinjan ja laskin lintuja puolenkymmenen asteen pakkasessa. Pilvet olivat tänään ohuempia kuin aikaisemmin ja vaikka elettiin jo päivää vaille talvipäivänseisausta, niin oli kuin päivä olisi jo alkanut valostumaan.

Lunta oli linjan varrella 30-40 cm. Tunturimetsissä oli vajaa puoli metriä, kuusikoissa n. 35 cm ja mäntykankailla n. 25 cm. Vuosi sitten tähän aikaan linjalla oli nelisenkymmentä senttiä. Viime päivien lumisateet ovat nostaneet lumen pinnan jo lähes normaalitasolle.

Linnuista tapasin 4 käpytikkaa (k), yhden pohjantikan ja yhden tunnistamattoman tikan, jompaa kumpaa lajia. Hiiripöllön näin Puolivälinjängän laidalla (k) ja tunturin länsipuolelta lähti koivuista 3 riekkoa.

Jälkihavainnoista mainittakoon runsaasti kärpän ja lumikon jälkiä sekä myyränkoloja. Parissa kohtaa oli hirvi mennyt linjan yli ja näätäkin oli ollut liikkeellä. Poroja oli tunturinrinteessä. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments:
Hyvää Joulua myös sinne Värriön väelle, ja kiitos mieltä ilahduttavista kirjoituksista ja upeista kuvista! :)
 
Hyvää joulua kosteasta etelä-Suomesta! Kun selaa muutaman päivän tapahtumia Värriöltä ja laittaa silmät kiinni, voi päästä oikean talven tunnelmaan. Mielikuvituksella on mahtava voima! Raija
 
Samoin sinne Hyvää Joulua ja Onnekasta Uutta vuotta 2012!

Toivottelee

Keijo T. Seppälä, Kauhajoelta
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?