Thursday, September 01, 2011

Sinisten ym. havaintojen päivä / The day of blue and other observationsSinipyrstö kuului aamulla kauempaa Kuutsjärven itäpuolelta, mutta houkuttelemalla se ei enää tullut kuten eilen. Verkolla sain sinirinnan, punarinnan ja talitiaisen.

Valorysä n:o 9:ssä oli sinivyöritariyökkönen, jollainen saatiin myös vuosi sitten samoihin aikoihin. Perhonen on isoimpia yöperhosiamme, siipien kärkiväli 10 senttiä, ja se oli rysäpussissa kuin lohi tammukoiden joukossa verrattuna muihin yökkösiin ja hyönteisiin.

Lintuhavaintoja tuli lapin- ja pohjansirkusta ja isokäpylinnusta. Telkkä on asustellut Kuutsjärvessä jo parisen viikkoa.

Illalla saimme kovan luontohavainnon, kun Tukholman yliopiston tytöt (+ yksi Helsingin tyttö) tulivat asemalle (k). He olivat lähes törmänneet karhuun Puolivälinjängällä klo 18.30 aikoihin. Huomasivat karhun kävellessään pitkoksilla puolessa välin Puolivälinjänkää. Nuorehko, sepelkaulainen karhu oli menossa poispäin pitkosten pohjoispuolella n. 100 m päässä. Tytöt huomatessaan se pisti juoksuksi, jolloin 3 heistä ehti sen nähdä. Karhun tuoreet, märät jäljet näkyivät pitkoksilla. Hetkeä aikaisemmin se oli ollut tulossa heitä kohti.

Karhua eivät ehtineet onnekkaat näkijät kuvata, mutta jäljet kylläkin. Nyt vain ohjelmat eivät suostu avaamaan ruotsalaiskameralla otettuja kuvia. Ehkäpä myöhemmin. TH


P.S. Tällä aseman koneella karhunjälkikuvan julkaisu onnistui.

Labels: , , , , , ,


Comments:
Mitä tarkoittaa kun karhu oli sepelkaulainen? Onko ollut jo yöpakkasia?
 
Karhulla oli valkea laikku tai vyö kaulassa. Sellainen on usein pennuilla, mutta se lähtee yleensä iän mukana.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?