Friday, September 30, 2011

Myyränpyynti / Vole catching

Suoritin myyränpyynnin 28-30.9.11. Saalis oli viimesyksyisen veroinen, kaikkiaan 124 kpl. Näistä metsäsopuleita oli 11 kpl, mikä osoittaa metsäsopulikannan olevan korkeampi kuin aikaisemmin. Päästäisiä oli 2 kpl, mikä on normaalia.

Eri myyrälajeja oli aika tasaisesti, punamyyrää aika paljon. 2 peltomyyrää tuli, mutta lapinmyyriä ei. Tunturisopuleita ei myöskään ollut.

Viime aikoina myyriä ei ole näkynyt niin paljon ja niin avoimesti kuin keväällä, ja ajattelin jo, että olisiko kanta romahtanut. Jopa lehdessä kirjoitettiin, että myyräkanta on pudonnut keväällisestä pohjoisempana, koska myyriä ei näe enää sillä tavoin. Ainakin täällä kanta on entisellään, mutta ei ole kyllä noussutkaan. Varmaankin myyrät liikkuvat nyt etupäässä öisin.

Sitä olen ihmetellyt, että miten myyränpyytäjälinnut saavat saalista, varsinkin päivällä, kun myyrät vain vilahtelevat reiästä toiseen. Tiedä häntä, mutta ainakin hiiripöllöjä vielä riittää. Harvoin niiden näkee kuitenkin saalista saavan, yhden myyrätapauksen olen nähnyt. Kuvan tapauksessa on saaliin kanssa meidän pihapöllö, jolle myyrä heitettiin maahan ja joka kelpasi näköjään syötäväksi.

Muuttavista linnuista vielä näkee rastaita, 4 lajia. Räkättejä on aika vähän ollut liikkeessä, johtuuko huonosta marjasadosta, mukaan lukien pihlajat. Punarintoja kuulin tänään 3 yksilöä ja yhden palokärjen. Taviokuurnat ovat liikkeessä, käpylintuja kuulee, mutta ei paljon, kirjosiivet ovat häipyneet.

Hiiripöllöjä näin kaksi Ainijärven seudussa. Helmipöllöjä tapasin aikaisempina päivinä. TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?