Monday, August 15, 2011

Rajan varrelta / Near the boarderRiistakamera on taas tallentanut elämää rajan varressa. Nyt kamera oli toiminut vain 12-29.7.2011. Virtaa löytyi ainakin pattereista ja muistikortillakin olisi ollut tilaa, mutta kamera vain päätti lopettaa toimimisen, mikä ei nyt uutta ole. Akunvaihdon jälkeen se näytti taas alkavan toimia.


Metsäkauris on ollut taas liikkeellä. Nyt se kävi 17.7. aamulla seitsemän aikoihin ja tunnin päästä uudelleen. Tämä yksilö on kuitenkin eri kuin aikaisemmin, sen näkee sarvista ym. Siis jo toinen kauris tänä kesänä ja sekin matkalla pohjoiseen.


Hirvet ovat vähentyneet, mutta 5 yksilöä kuitenkin. Uros ja naaras ovat menneet pohjoiseen ja 2 naarasta ja yksi uros etelään. Tosin kameran luona oli tuoreita jälkiä, joten kameran lopetettua elukoita on kulkenut. Karhun jälkiä ei näkynyt.
Uutena lajina on metso, josta paikalla ovat käyneet naaras ja uros. Ilmeisesti molemmat ovat olleet kameran etupuolella olevan tasaisen kiven päällä. Lähistöllä metsoja asustelee enemmänkin, nimittäin akun ja muistikortin vaihtojen jälkeen lähdin etelän suuntaan ja osuin metsopoikueeseen, jossa oli emo ja 4 poikasta reilun 50 m päässä. Ne lähtivät lentoon, mutta liittyivät toiseen parveen, jossa oli 8-10 lintua, useimmat poikasia. Poikaset lähtivät pikku suolta ja niitä oli siellä paljon, lähes 15. Tarkkaa määrää en saanut laskettua, koska lintujen lähtö oli aika rytäkkää.


Kameran kellonaikaan pitää edelleen lisätä 4 + 1/2 tuntia, jotta ollaan lähellä todellista aikaa. TH

Labels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?