Wednesday, August 31, 2011

Kuutsjärvi vetää sinipyrstöjä / Red-flanked bluetail came
Sadetta jatkui myös tänään, niin että en lähtenyt lintulinjalle. Se olikin oikea valinta, sillä sadekuuroja tuli sitten pitkin päivää. Mutta vielä paremmaksi valinnan teki se, että tapasin aseman luona linnun, mitä en luullut tänä vuonna täällä tapaavanikaan. Nimittäin aamupäivällä kuulin sinipyrstön piippauksen lammen takaa.


Eipä sitten aikaakaan, kun olin jo palokopilla soittelemassa sinipyrstön ääniä. Lintu tuli paikalle melko pian ja sain siitä ihan mukavat kuvat. Se oli luultavasti esiaikuinen koiras, kuten useimmat niistä ovat. Jaloissa ei ollut renkaita. Virittelin verkon, mutta en saanut lintua lentämään niihin muutaman tunnin sisällä.


Näin siis jo kolmantena vuonna peräkkäin loppukesällä tulee sinipyrstö Kuutsjärven tiheikköön. Tämä on vasta tullut, koska olen pari kertaa aikaisemmin viime aikoina soittanut niiden ääntä paikalla, mutta mitään ei ole ilmaantunut. Olen myös kesän aikana kiertänyt ympäri puistoa sopivilla paikoilla soittamassa sinipyrstön ääniä, mutta mitään ei ole löytynyt. Myöskään koko Lapissa ei ole tänä kesänä havaittu kuin 3-4 sinipyrstöä. Tämäkin lintu on uusi, koska viime vuonna rengastettiin kaikki 9 paikalla tavattua ja tällä ei ole rengasta. Jokin tässä paikassa vetää sinipyrstöjä. TH


P.S. Muita havaintoja kurusta: 3 punatulkkua illalla, pajulinnun ääntä, punarinta, 2 sinirintaa verkossa ja laulurastas verkossa.

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?