Tuesday, May 17, 2011

Leijonien aikaan / At the time of Lions
Toissailtana kävi koppelo ja kaksi poikametsoa ennen kymmentä aseman pihalla. Ne olivat varttitunnin ja hävisivät sitten metsään. Heti niiden jälkeen teki Suomen jääkiekkojoukkue ensimmäisen maalin loppuottelussa ja vähän myöhemmin alkoivat leijonat ärjyä.Metsoporukka oli jälleen pihalla eilenaamulla 7. maissa.


Kuukkelinpoikaset olivat vielä pesässä eilen. Muutaman päivän päästä niiden pitäisi lähteä. Samoin lapinpöllö ja helmipöllö olivat hautomassa.


Kävelimme Tapanin kanssa polkua länteen päin klo 13. aikoihin eilistä päivää. Tapani palasi mönkijällä n. klo 15.30. Minä palasin klo 17. jälkeen. Mönkijän ja minun välissä oli tullut tunturista päin 2 hirveä, jotka menivät lumipälven kautta luoteen suuntaan reilu kilometri asemasta. Idän suunnasta oli mennyt karhu, joka käveli ensin mönkijän jälkeä, löysi sitten hirvien jäljet seuraten niitä jonkin matkaa lumella ja meni lopulta niiden perässä mönkijänjäljelle. Sitten se käveli kymmenkunta metriä mönkijänjälkeä länteen ja hävisi sulalle maalle. Uskon sen jatkaneen hirvenjälkien seuraamista. Jäljen leveys oli n. 14 cm.


Pyitä tapasin 2 paria + viheltävän koiraan, yhden koppelon ja ilm. riekon.


Eilen oli suhteellisen lämmintä, + 13 astetta ja pilviaurinkoa. Iltaa kohti veti kokonaan pilveen ja lämpötilakin laski alle kymmenen.


Tänään oli sitten sadepäivä. Vettä tuli melko tasaisesti läpi päivän ja lämmintä oli viitisen astetta. Lumet saivat kyytiä ja Kuutsjärven jäät heikkenivät. Enää sinne ei kannata mennä. Ainijärvi saattaa olla jo sula. THP.S. Hirvi nousi makuulta Pirunkurun lounaispuolen kuusikossa iltapäivällä ja piekanapari näkyi myöhemmin lähistöllä.

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?