Tuesday, May 31, 2011

Myyränpyyntiä ja -pyytäjiä / Voles and vole huntersMyyränpyynti päättyi tänään. Saalista tuli kaikkiaan 81 myyrää, 4 metsäsopulia ja yksi päästäinen. Se on kevätpyyntien ennätys. Myyriä oli kaikenlaista sorttia, kaikkia lajeja on nyt runsaasti. Ehkä metsäsopulikanta on vähemmän koholla kuin muut. Harmaakuvemyyrää on paljon.


Muutamia pyydyksiä oli eilen ja tänään ryöstelty. Myyrät oli syöty jopa kokonaan. Tänään syyllinen selvisi. Kuukkeli kökötti yhden lauenneen pyydyksen vieressä pökkyrässä. Se oli ilmeisesti saanut tällin liskusta, mutta ei ollut kuitenkaan jäänyt kiinni. Leivänpala oli hävinnyt. Vaikka olin peittänyt loukun oksilla, niin kuukkeli oli päässyt siihen käsiksi.


Nostin linnun ylös ja se hyppäsi kädestäni kuusen oksalle ja sitä tietä kiipesi pikku hiljaa ylös kuuseen. Lopulta se alkoi rääkyä, joten ei sillä varmaan suurempaa hätää ollut.


Kiertelin myös pönttöalueita ja huomasin monet pöntöt asutuiksi. Kirjosieppoja on tullut runsaasti ja leppälintuja on monia pesimässä. Tarkastin myös Kuutsjärven vanhan telkänuutun, ja sieltä tulikin katsomaan helmipöllö. Tämä pesälöytö sopi hyvin myyränpyyntipäivälle.


Helmipöllö puputteli lähistöllä monena kevättalven yönä ja tässä on sitten tulos. En katsonut pesään, mutta ilmeisesti siellä on tähän aikaan poikasia. Ravintoa niille kyllä riittää aseman pihapiirissä.


Tänään paisteli aurinko iltapäivälle asti ja ilma oli jo lämpimämpi. Varjossa päästiin yli 15 asteen. Illalla veti pilveen ja alkoi sataa. THP.S. Tumma myyrä on aivan ilmeisesti punamyyrän melanistinen muunnos. Tätä mieltä oli H. Henttonen. Hän on tavannut tällaisia muunnoksia peltomyyrillä, mutta ei punamyyrillä.

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?