Sunday, May 15, 2011

Kävellen kankailla / Walking on the pine barrens

Eteläinen tuuli toi lämmintä ilmaa ja tänään olikin 13-14 astetta lämmintä. Aurinko paistoi koko päivän, mutta iltapäivällä ohut pilviverho himmensi sitä.


Menin Pirunkurun kautta Tippakurulle ja Kuntaskurulle. Suksia ei siellä kankailla tarvinnut, lumipilkka siellä täällä.


Kuntaskurun itäpuolen männikössä hiiripöllökoiras (k) alkoi varoitella kulkiesani ohi. Tarkastin, mitä se varoittelee ja pesähän sieltä lopulta löytyi. Naaras oli hautomassa kelossa palokärjenkolossa 5.5 m korkeudella.


Pari sorsaa ja koppelo nousi lentoon kurun pohjalta. Sitten 6 yks. porotokka meni jonossa ohitseni vajaan kymmenen metrin päästä, kun seisoin liikkumatta.

Sitten näin erikoisen tapauksen. Sammakko tuli joessa virran mukana kuin raato (k). Se matkusteli ilmaiskyydillä parikymmentä metriä, ja meni sitten piiloon minua. Vähän ajan päästä se tuli esiin ja jatkoi alaspäin jokea, ties kuinka kauas. Sitä seurasi jälkeenpäin toinen samalla tavalla (k). Jokea ylöspäin mennessäni muutaman kymmenen metriä löysin vielä kaksi sammakkoa, mutta ne olivat paikallaan tai liikkuivat omin voimin.


Päivän muista havainnoista mainittakoon pyypari ja koppelo Tippakurulla, pyyn vihellystä Kuntasjoella. Muutamia punarintoja ja peukaloisen kuulin kuruilla. THP.S. Pyypari ruokaili Kuutsjärven pajuissa illalla 8. jälkeen. Tänään näin ensimmäiset sääsket.

Labels: , , , , ,


Comments:
Netistä löydetty pesäkamera:
http://www.farmyou.com/falcon_cams/index.html
 
Onko siinä 4 merikotkan tms. poikasta?
 
Varma en ole, mutta olisikohan kolme valkopäämerikotkan poikasta. Kasvaneet kovasti tässä mitä ehtinyt seuraamaan. Myös äänet kuuluvat.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?