Wednesday, May 11, 2011

"Metsäisiä" ja muita havaintoja / Observations

6.5. kuulin valkoviklon Ainijärvellä ja Loitsanlammilla. Loitsalla oli myös yksi koirastukkasotka. Kaulusmaassa lensi suopöllö.

11.5. näin matkalla Kemijärveltä Ainijärvelle 9 koppeloa ja 10 akkateertä 190 km matkalla klo 6. jälkeen. (Kemijärveltä Paloperälle 6.5. klo 4-5 14 koppeloa ja lopulle 20 teertä (myös koiraita) n. 70 km matkalla).
Matkalla näkyi lisäksi 2 metsäkaurista (k), 4 metsäjänistä, yksi metsähanhi ja haapanapari Kyörteislammella (k).

Loitsanlammella oli 47 sorsalintua. Niistä oli 5 uiveloa, jouhisorsaopari, 1 + 3 sinisorsakoirasta, 5 paria haapanoita ja vain yksi telkkäpari. Muut olivat tukkasotkia. Myös 1 joutsenpari oli paikalla. Koivikossa pakeni hirvi. Rikastamonlammilla oli kevään ensimmäinen tavipari ja liroja.
Sotajoella Kemihaaran tien varrella ui jouhisorsapari. Näin myös kolmannen linnun paikalla. Lintu joko tuli paikalle tai lähti rantapuista lentoon. Se oli nuori kanahaukka, jolla oli sorsanliha mielessä, mutta joutui muuttamaan suunnitelmia häiritsijän takia. Jouhisorsanaaras seurasi katseellaan haukkaa, joka kaarteli päällä.
Kemihaaralla kuulin metsäkirvisen äänen. Monet pönttölinnut olivat aloittaneet jo pesänrakentamisen.


Ainijärvenharjun alta (k) löysin paikan missä asuu todennäköisiä lapinmyyriä (k). Paikalla piiskutti pyy (k) ja kuului pikkukuovin ääni.


Nuortinahossa varpuspöllö (k) lähti tikankolosta potkaistuani puuta pari kertaa. Se oli varmaan hautomassa.

Lähempän asemaa oli koppelopari ja punahäntäorava. Orava oli nuutuneen näköinen, mutta pakeni sitten ja tiksutti virkeästi.

Tarmo oli nähnyt 9.5. kirjosiepon asemalla ja 11.5. kapustarinnan V1:llä. TH

Labels: , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?