Monday, February 07, 2011

Kotovaarassa ja lähialueilla / On the hill Kotovaara and around

Viime yönä neljän maissa heräsin ja huomasin, että automaattiset ulkovalot olivat syttyneet. Kävin katsomassa keittiön ikkunasta, mitä siellä pihalla on. Kettu oli repimässä lihakönttiä, jonka laitoin odottelemaan ruokailijoita. Kokeilin avata oven, että onko se meidän pihakettu, mutta kettu oli heti häipynyt. Ei siis ollut. Kettu oli normaalikokoinen ja aamulla näin jäljistä, että tämä oli pienempi kuin aikaisempi kävijä.

Isompijälkinen kulkija oli käynyt Smearin aidan sisässäkin ja kierrellyt Kotovaarassa kolme yötä sitten. Myös ahma oli tullut Kotovaaraan etelän suunnalta ja jatkanut itää kohti viime yön aikana.

Hömötintti tömäytti keittiön ikkunaan aamupäivällä. Onneksi näin vilauksen ja kuulin tömäyksen, ja riensin katsomaan tilannetta. Lintu rellotti hangella liikkumattomana, mutta elossa. Tämä oli se, jolla on alanokka pitempi ylänokkaa. Vein linnun pois kuukkelien ulottuvilta rakennuksen toiseen päähän ulkoeteiseen toipumaan. Sieltä se oli sitten jossain vaiheessa lähtenyt lentoon.

Raippavaaran lounaispuolella lähti metso kiepistä ja kaakkoispuolella kaksi hirveä oli noussut Kuntasjokikurusta vaaran rinteeseen. Siellä ne katselivat vähän aikaa minua ja lähtivät sitten nousemaan ylemmäs vaaraan.

Kotovaarassa koppelo karkasi kiepistä mäntyyn. Jonkin aikaa se katseli, mutta heittäytyi sitten siivilleen.

Tänään oli pilvinen päivä ja pakkasta vähän yli 20 astetta. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?