Friday, February 18, 2011

Huurteessa / In frost


Sää lauhtui hieman. Asemalla lämpötila nousi jo -19:aan. Pientä tuulta oli, mutta päivällä oli kirkasta. Iltaa kohti tuli hieman pilviä. Viime yönä oli Yli-Nuortilla ollut ennätyspakkanen, -42.5 astetta (1 m korkeudella maasta).

Huurretta ja tykkyä on kertynyt viime aikoina puihin. Lakialueilla, varsinkin Saun liepeillä puut ovat hyvin kuorrutettuja. Lumi on lisäksi selvästi tiivistynyt, joten liikkuminen on helpottunut.

Havaintoja tuli tänään mukavasti. Vedenjakajan seudussa oli kovasti riekonjälkiä. Näinkin niitä 3 + 2 yksilöä aamupäivällä. Metsoja siellä oli kaksi, mutta ne olivat kiepeissä, tosin nousivat lentoon.Väliojan takana metsoparvi istuskeli puissa. Ensin näin niitä kuusten latvoissa, mutta sitten ne siirtyivät mäntyihin hakomaan. Linnut olivat aika nuoria ja niitä oli 4-5. Ne olivat olleet jo useamman päivän alueella jäljistä päätellen.

Sauojan varren kieppimetso ei ollut enää paikalla. Siitä ei näkynyt enää tuoreita jälkiä. Riekkoja lähistöllä oli kaksi.

Saumuristassa lähellä Papulammen polannetta istuskeli hiiripöllö männyn latvassa (k). Kauaa se ei siinä viihtynyt, vaan siirtyi kauemmas.

Näädänjälkiä näkyi Hirvasjokilaaksossa monessa kohden. Pulkan lounaispuolella näätä oli ylittanyt pienen avosuon matkallaan (k).

Polanteen varrella Kuutsjärven eteläpuolella karkasi metso hangelta iltapäivän puolella. TH
-----
P.S. Tarmo näki kotimatkalla 3 hirveä Nousun seudulla ja ilmeisen viirupöllön lennossa Mukkalassa.

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?