Friday, January 21, 2011

Vaihtelevissa valoissa / In different lightsVarhaisaamulla kuu näkyi vielä, mutta sitten pilvet alkoivat kiitää pitkin taivaanrantoja piilottaen sen. Päivän mittaan taivas näkyi pilvien välistä väliin, väliin ei. Pakkanen pysytteli kymmenen asteen tietämissä. Tuuli sen sijaan puhalsi jo aamusta lupaillen lumisadetta, kuten sääennusteessa luvattiin.
-----
Smear-asemalla kyvetit mittailivat ja muutkin laitteet pelasivat aamulla kuun loisteessa. Kuunvalo ei varmaankaan riitä fotosynteesiin, mutta keskipäivällä auringonvaloa on jo tarpeeksi. Pitää vain olla lauhempaa.


Rakitsan luota lähti aamulla metso, joka jäi päivän ainoaksi. Riekkoja sen sijaan näkyi useassa kohdin. Nelosen länsipuolella oli 4 yks. parvi, joista yksi ei ilmeisesti huomannut toisten lähtöä ja jäi naukumaan seuraa. Reissukaverini vastaukset tyydyttivät ehkä sen kaipuuta, koska se jäi paikalleen. Pari yksinäistä riekkoa näkyi sitten vielä itäpuolella.
Ahma oli liikkunut pari päivää sitten alueella, ja tunturin itäpuolella se oli laukottanut poroja onnistumatta saamaan kiinni.

Rakitsan pohjoisrinteellä hirvenjäljet paljastivat elukoita olleen liikkeellä. Pari-kolme liikkujaa siinä oli tainnut olla. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?