Sunday, January 23, 2011

Aurinko paistoi / The sun was shining

Ensimmäinen aurinkoinen päivä tälle vuodelle. Vaikka paljon oli pilviäkin. Aamupäivällä pilvet ryömivät tunturin yli itään. Jostain syystä ne olivat matalalla ja niitä oli lähinnä etelän suunnalla. Valitettavasti ne peittivät punaisena nousevan auringon. Myöhemmin pilvien mentyä aurinko oli jo tavallisen värinen.

Idästä päin tuli tuoreet ahmanjäljet tunturiin. Missä lie heittänyt lenkkiä, mutta pitkästi on kulkenut. Viimeksi jäi kulkemaan länttä kohti.

Riekkoja oli 4 yks. parvi Haaskakummussa. Muut lähtivät lipettiin, mutta yksi jäi kököttämään koivun alle. Se oli siis viides ja oli hieman kauempana toisista.

Vedenjakajalla hakoi 2 metsoa, uroita siis. Kämppäharjun luona oli naaras samalla asialla.

Saun länsipuolella osuin jäniksen makuupaikalle. Sen pää vilahti parinkymmenen metrin päässä kuusen alla, ja kohta sitä jo vietiin. Ei vaikuttanut viheltää, sen verran kelkan mökä pelotti sitä.
Kotovaarasta löytyi kaikkiaan neljä koppeloa iltapäivällä. Yksi oli polanteen varrella tiheän pikkupetäjän sisässä niin, että piti käydä melkein vieressä jaloin katsomassa, onko siellä mitään. Havujakin oli vain muutama neulanen puun alla.

Toinen koppelo oli lähellä Smear-asemaa kiepissä aivan polanteen vieressä. Sen olisi saanut kiinni, jos olisi hypännyt päälle. Eka kerran kun ajoin ohi, niin se ei vielä lähtenyt karkuun, mutta toista kertaa se ei kestänyt. Tämänkin paljastivat neulaset viereisen puun alla.

Kaksi muuta olivat vierekkäin itärinteen päällä. Toisen pään huomasin pistävän esiin hangesta ja toinen oli puussa. Halusin varmistaa, mikä sieltä lumesta pilkistää, mutta koppelo ei kestänytkään lähestyä pariakymmentä metriä lähemmäs, vaan pölähti lentoon. Löysin sen kuitenkin puiden tyveltä kauempaa ja sain kuvan.
-----
Pari riekkoa näin myös Kotovaaran länsirinteellä matkalla Smearille. Joten siis 7 riekkoa, ja 7 metsoakin kaikkiaan. TH

Labels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?