Friday, December 03, 2010

Kotovaaran koppelot / Capercaillies of Kotovaara
Koppelot (2) olivat taas hakomassa Kotovaaran lakialueella puoliltapäivin. Paikka oli lähes sama kuin edellisellä kerralla. Se on sopivan tiheä vihollisten varalta ja neulaset varmaan maistuvia. Linnut olivat samassa puussa ja jopa samassa kuvassakin ovat nyt.

Etelätaivas oli tänään pilvinen ja väliin koko taivas. Aurinko ei siten näyttäytynyt. Viiden-kuuden asteen pakkasessa ja navakassa tuulessa mentiin kohti kaamosta. TH
-----
P.S. Kommenteista muuten sen verran, että ne tuleevat ensin hyväksyttäviksi joko mulle tai VP:lle, minkä jälkeen ne tulevat vasta näkyviin ao. jutun yhteyteen. Minä voin hyväksyä vain aseman koneilla, joten voi mennä joskus aikaa, ennen kuin kommentit näkyy. Valitan tilannetta, sinänsä kommentit ovat toivottavia. TH

Labels:


Comments:
Minkälaiset fasiliteetit teillä siellä on käytettävissä? Kesäisin täyttynee kulkea jalan tai mönkärillä ja talvella kelkalla. Miten isommat kuljetukset hoidetaan? Kuinka pitkiä "kommennukset" ovat? Monta henkeä teitä siellä on?
 
Kesällä kuljetaan etupäässä jalan. Kuljetukset nykyään mönkijällä. Talvella liikutaan etupäässä kelkalla (nykyään), laskenta- ym. linjat suksella. Työrytmi on 9 töitä, 5 vapaata, tai voidaan säätää tarvittaessa. Työntekijöitä on talvisin 3-4, kesällä muutama enemmän. Lisäksi on lyhytaikaisempia työntekijöitä lähinnä kesäaikaan ja vieraita silloin tällöin.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?