Thursday, December 02, 2010

Kaamoksen ovella / At the door of polar night

Viime viikolla lähtiessäni vapaille Ainijärvellä oli 31 astetta pakkasta. Sen jälkeenkin on ollut aika kylmää, eikä lunta ole paljoa satanut. Tänään oli kuitenkin jo hieman lauhempaa, n. - 7 astetta. Tuuli oli aika navakkaa.

Aurinko näkyi tänään viimeisiä kertoja tälle vuodelle. Matkalla Ainijärvelle se punersi vaaranlakia ennen puoltapäivää. Näkyipä auringon punasäteet vielä Värriö Ykkösellekin yhden aikaan.

Heinäjärven Esalle valittelin teerien vähyyttä kaupassa käydessäni. Esa taas oli sitä mieltä, että teeriä on hyvin, varsinkin ylempänä jokivarren alueella niitä on näkynyt, jopa usean kymmenen parvi. Niinpä sitten jokivartta noustessani teeriä näkyikin yhteensä kymmenkunta muutamassa porukassa. Huippuna oli sitten 8 naarasteeren parvi Lattunassa tiellä kivensyönnissä. Kauempana lintuja oli ainakin pari lisää. Yhden naarasteeren näin vielä kelkkamatkalla asemalle.

Aikaisempina vuosina Ainijärven-Yli-Nuortin alueella asusteli yleensä reilun 50 yksilön teeriparvi. Tänä syystalvena sellaista ei ole vielä näkynyt. Saapa nähdä, onko täällä lintuja niin paljon, että sellainen parvi kertyy.

Riekkoja näkyi vain yksi automatkalla, vaikka jälkiä näkyikin puiston alueella. Tapani kuuli paukauksen Ainijärven lähimailta. Kännykkä kertoi yhden hirvenvasan vähentyneen metsämiesten kiintiöstä. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?