Friday, November 19, 2010

Näin Kotovaarassa / On the hill KotovaaraHuurretta on kertynyt viime päivinä puihin. Sehän kuuluu tähän ajankohtaan. Sataa harvakseltaan pieniä lumihiukkasia, jotka tarttuvat heti osuessaan johonkin esineeseen. Myös sumupilviä kulkee ajoittain. Ilma on aika kosteaa, prosentti lähellä sataa. Tänään oli myös hyvin tyyntä, lämpötilan ollessa 6-8 astetta miinuksella.

Myös koppeloiden ja riekkojen kertyminen Kotovaaraan kuuluu tähän ajankohtaan. On niitä ollut jo aikaisemminkin, mutta nyt ne alkavat asua ja näkyä siellä.
-----
Huurteisessa männyssä istuva koppelo osui silmiini iltapäivän puolella. Kuvatessani sitä kuulin liikahduksen vieressäni. Siellä istui oksalla toinen koppelo 3-4 m minusta yläpuolellani. Enpä ollut huomannut sitä tiheässä
metsässä. Vähän aikaa koppelo katseli minua ja ponnisti sitten siivilleen. Kauempana ollut seurasi hetken päästä sen perässä.
-----
Muutaman sadan metrin päässä riekkopari käveli lumella. Ruoaksi ne olivat valinneet koivun silmut, joita Kotovaarassa on yllättävän paljon. Vaara näyttää männikköiseltä, mutta koivua on siellä myös runsaasti. Linnuille on ruokaa ja suojaa. TH
-----
P.S. Kuvia kannattaa klikata suurentamisen jälkeenkin, niin terävyys asettuu kohdalleen. Nyt kuvankäsittelyohjelma on sellainen - toivottavasti väliaikaisesti.

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?