Saturday, November 20, 2010

Katajikkomailla / On juniper regions

Aamu oli kirkkaampi kuin eilen. Pilviä ja niistä hiljalleen putoilevia lumihiutaleita kuitenkin riitti taivaalla. Väliin taivas punersi, kun takaa tuleva auringonvalo värjäsi pilviä. Välistä näkyi sinitaivasta. Pilvet vaikuttivat niin, että pakkanen ei päässyt kiristymään, vaan pysytteli 10 asteen alapuolella. Illalla voimistunut tuuli veti pilviverhon täysikuun päälle, joten pimeään jäätiin. (kuva Vedenjakajalta)

Yhdeksän jälkeen näin 3 riekon porukan Kotovaaran etelärinteellä. Riekkoja riittikin pitkin päivää. Tuntsajokivarressa näin 2 + 4 + 2 + 2 yksilöä ja paikoin kovasti jälkiä. Ykkösen koillispuolella oli vielä iltapäivällä 3 yksilön porukka, mikä saattoi olla jopa se Kotovaaran porukka. Matkaa tulee vain n. 400 m tapaamispaikkojen välillä.
Teeriä oli uros Haaskaojan laaksossa ja pariskunta Tuntsajokivarressa. Yksi koppelo karkasi männystä Rakitsan itärinteeltä, mutta muuten metsoista näkyi vain jälkiä.

Tuntsajokivarressa viihtyvät hirvet edelleen. Nyt näin vaatimen (vas.) ja sen matkassa ylivuotisen (2 k). Sukupuoleltaan nuorukainen oli ilmeisesti naaras, vaikka tumma pää antoikin uroksen vaikutelman. Sarvia tai niiden sijoja ei näkynyt. Hirvet viihtyvät katajikkoisilla alueilla ja söivät nytkin katajaa.

Poroja on alkanut virrata Tuntsajokivartta vastavirtaan. Nyt niitä oli jo kymmeniä Vedenjakajan itä- ja kaakkoispuolella. Ahmakin oli muutama päivä sitten käynyt katsastamassa alueita. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?