Monday, October 25, 2010

Pikku pakkasessa / A little colderLunta on satanut parin päivän aikana niin, että metsässä kävellessä sitä on puolisääreen. Tänään hieman kirkastui ja pakastui (pari astetta). Puoliltapäivin aurinko käväisi näyttäytymässä Vedenjakajalla, mutta iltapäivällä sielläkin satoi taas lunta. Iltayöstä oli taas kuutamon vuoro näyttäytyä pilvien takaa.


Nuori hirvipari oli syönyt mäntysapuskaa Väliojan takana. Sitten ne olivat maanneet läheisessä louhikkoisessa kuusikossa, mutta yhden maissa olivat taas ruokailemassa. Nyt maistui mustikanvarvut kuvan urokselle, jolla tosin oli vain tuntosarvet merkkinä sukupuolesta. Naaraalla ei ollut edes niitä. Eläimet olivat selvästi ylivuotisia. Kuusikossa oli jälkiä kuitenkin niin paljon, että siellä saattoi olla vielä pari muutakin. Lisäksi näin tuoreet hirven makuupaikat (3) Vedenjakajan molemmin puolin.

Vedenjakajan itäpuolella hakoili ukkometso männyssä, mutta muita metsoja en tänään nähnytkään (olipas sentään samanmoinen Rakitsan itäpuolella männyssä). Teeriä näin kolme lennossa Haaskaojan vartta etelän suuntaan ja riekkoja tuli vastaan 3 + 4 + 2 eri puolilla.

Kärppä kantoi saamaansa myyrää Sauojan muristalla ja näädän tuoreen näköiset jäljet löytyivät muristan länsipuolen kuusikosta. Huomattavaa on, että jäniksen jäljet on löytyneet vain yhdet Kotovaarasta kolmen päivän aikana. Porotkin ovat edelleen vähissä Sallan puolella, mutta Väliojan-Vedenjakajan alueella ainakin muutama on ollut. TH
-----
P.S. Kuutsjärvi oli illalla heikossa jäässä.

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?