Wednesday, October 20, 2010

Joutsenten kaupunki / The town of swans
Suomen suurimman virran keskivaiheilla sijaitsee Kemijärvi. Järven yläosa ja yläpuoli on matalaa ja siinä on paljon pikku saaria. Joutsenille paikka on mieluinen ja niitä kerääntyykin sinne satoja joka syksy muuttomatkallaan. Koska Kemijärven kaupunki sijaitsee aivan järven ja joen lähituntumassa, joutsenet näkyvät ja kuuluvat sinne, voi sanoa kuuluvat syksyiseen kaupunkikuvaan.


20.10. laskin siltojen välissä joutsenten määrää. Sain n. 670 lintua. Muutama päivä aikaisemmin Aallon Pirkka sai 713, mutta kauempana yläjuoksulla oli kuulemma vielä alun toistasataa lintua.
-----
Marraskuun alkupuolella jäätymisen myötä linnut lähtevät jokea alaspäin. Alempana niitä kertyy kuulemma vielä kaksi kertaa niin paljon Torniojoen Karunkijärvelle.

Kemijärvellä pesii ja asuu myös monia muita vesilintulajeja. Kaakkurin voi nähdä ja kuulla lentämässä kaupungin yli ruoanhankintamatkalla, ja tehtaan jätevesijärvellä voi tavata tiibetinhanhia ja muita mielenkiintoisuuksia. Toki itse järvelläkin tavataan silloin tällöin kaukaisiakin vieraita. TH

Labels:


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?