Thursday, September 02, 2010

Sateisen kylmää / Cold and rain
Vaikka eilen tuuleskeli lounaasta ja vähän lämpenikin, niin viime yö oli kylmä. Hieman jäätiin plussalle, mutta vettäkin satoi. Päivälläkin oli vain 5-6 astetta plussalla ja vettä sateli edelleen.

Aamulla oli lintuja verkossa. Punarinta (k) oli taas ja nyt sain sen rengastettua. Sinipyrstöjä oli 3 ja viimeinen meni verkkoon rengastaessani punarintaa. Kaikki sinipyrstöt olivat renkaallisia, mutta yksi niistä oli kuollut. Se oli kiinni kaulasta ja jalasta, liekö tukehtunut vai kuollut kylmään vai molempia. Joka tapauksessa verkko on otettava yöksi pois, vaikka se iso operaatio onkin.

Päivemmällä oli vielä talitiainen ja lapintiainen vierekkäin verkossa. Talitintti karkasi, mutta lapintintille (k) sain renkaan.


Kotovaarassa oli koppelopoikue, emo ja 2-3 poikasta. Yksi niistä oli mettopoika (k). Muita havaintoja olivat pajulintu ja rautiainen Kuntasjokivarressa.

Seurasin vähän käpylinnunkin pesintää. Naaras näytti hautovan ja koiras kävi ruokkimassa sitä ehkä tunnin välein. Pystykuvassa pesä keskimmäisessä kuusessa 1,5 m latvasta. Lintukuvassa aika lailla keskellä kuvaa, ei näkyvissä. TH
-----
P.S. Iltahavaintoja hämärästä: klo 21. säät otettuani näin kesyn punakylkirastaan hyppelevän edessäni parin metrin päässä. Mikä lie sillä oli, mutta kyllä se lentoonkin pääsi. Etsiessäni sen laskeutumispaikkaa näin isomman linnun pörhistelevän maassa. Lähestyessäni sitä se röpisi lentoon ja määritin sen lehtokurpaksi. Olisin halunnut kuvata, mutta minulla ei ole nyt salamalaitetta.

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?