Saturday, September 04, 2010

Aseman kanalintulinja / Game route by the stationSuoritin aseman kanalintulinjan kylmässä säässä. Muutama aste lämmintä ja koillistuuli. Vettä ei juuri satanut. Ruska alkaa painaa päälle. Voi tulla hyvä, koska on ollut niin kylmää ja kuivaakin.

Kanalintuhavaintoja kertyi 2. Yksinäinen pyykoiras pakeni tutkijaa Värriöojan kuusikossa. Saman teki Nuorttiaavan eteläpuolen mäntykangaspätkällä akkateeri.

Hirviäkin näin 2. Värriöojan varrella ilm. naarashirvi katseli kulkijaan päin, mutta ei näyttänyt huomaavan. Nuorttiaavan pajukossa taas hirvikoiras syöskenteli jänkäheinää ja pajua, eikä huomannut lähestyvää kuvaajaa ennen kuin oli liian myöhäistä (k). Sittenkään se ei oikein ymmärtänyt, mistä tässä oli kysymys. Siirtyi se pikkuhiljaa kauemmas syömään koivunlehtiä ja sieltä ihmetteli asiastatehden.


Sinisuohaukkanaaras metsästeli Nuorttiaavalla risteillen siellä täällä (2 k) ja piekanapari (k)kaarteli myöhemmin iltapäivällä aavan yläpuolella länttä kohti.

Lapinsirkkuja (k) nousi Nuorttiaavan pohjalta marjansiementen syönnistä puolenkymmentä. Värriöojan varrellakin kuulin ääntä. Hippiäispoikue Värriöojan kuusikossa aiheutti täyden ympyrän lintuatlakseen, ja leppälintu, pajusirkku, rautiainen, talitiainen kuuluivat myös matkan varrella. Aamulla kuului sinipyrstönkin äänet Kuutsjärven molemmin puolin.

Tänä vuonna näyttää taas tulevan karpaloa hyvin Puolivälinjängälle. Kahteen syksyyn tätä suokirsikkaa ei ole juuri ollutkaan. Kesä onkin ollut sopivan lämmin ja sateinen. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?