Monday, August 30, 2010

Sinipyrstöbuumi jatkuu / Bluetail boom continues
Sinipyrstöjen tuloa ei näköjään voi estää. Aamulla puoli seitsemän aikaan oli nuori lintu verkossa. Lintu oli verkossa aika tiukasti ja höyhenpuku joutui epäjärjestykseen irroituksessa. Mutta alumiinirengas oikeaan jalkaan ja vaaleansininen värirengas vasempaan, ja lintu vapaaksi. Nuoren linnun puku on hyvin selvä.

Soittelin ääniä ja renkaaton nuori lintu tuli pyörimään verkon ympärille, mutta ei mennyt verkkoon. Mutta joka tapauksessa se on kuudes varmasti havaittu sinipyrstö.

Puolen päivän jälkeen tarkastin verkon ja siellä oli sinipyrstö. Samanlainen naaras- tai 2-kv-pukuinen lintu oli verkossa. Ehkäpä äänien soitto oli kuitenkin vetänyt sen paikalle. Tästä tuli sitten 6. rengastettu ja 7. todettu sinipyrstö.

Kiinnitin myös käpylintuihin huomiota sinipyrstöjä seuratessani, ja niiden varoittelun ohjaamana onnistuin määrittämään pesän kuusen latvaan Kuntashaaran kurun alkupäähän. Pikkukäpylintunaaras hautoi joko munia tai poikasia, ja koiras kävi silloin tällöin ruokkimassa sitä. Pesä on n. 11 m korkeudella rungon vieressä ja se on toinen löydetty käpylinnun syyspesä aseman historiassa.

Muita lintuja olivat mm. lapinsirkku, pajulintu, rautiainen, peukaloinen, hippiäinen ja vihervarpunen. Lennun porukka kuuli hanhien ääntä, näki punatulkkupoikueen ja metson Pirunkurun maastossa. TH, kuvat TK, TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?