Tuesday, August 31, 2010

Kurssilaisten lähtöpäivä / Students leaved


Tarkastin lintuverkon aamulla kuuden jälkeen. Siellä oli talitiaispoikue, emot ja 3 selvää nuorta lintua. Tiaiset lentävät usein parvena, ja näin ollen koko parvi voi olla verkossa.

Päivän aikana muita tarttujia ei ollut. Niinpä soitelin sinipyrstön ääniä ennen kolmea, vailla tulosta. Punarinta sentään tuli tiksutteleman lähistölle. Mutta kun uudestaan soitin viiden jälkeen, niin noin puolen tunnin päästä tuli lintupari kisailemaan verkon lähelle (kuvassa toinen). Sitten vain huomasin, kun lintu lensi suoraa päätä verkkoon ja putosi pussiin.

Lintu oli sinipyrstö, 8. rengastettu. Saman näköinen se oli kuin muutkin 2-kv-pukuiset (k, luult. sama kuin koivussa istuva), mitä lie sitten ovat. Samat tuntomerkit kuin muillakin ja katsoin myös ylänokan sisäpuolelle. Se oli vaaleanpunainen ja hieman tummaa kärjessä. Kun pyrstösulkien kärjetkin olivat terävät, niin pitäisi olla nuori lintu. Sitä minä en kyllä usko.

Pohjois-Suomen kurssilaiset lähtivät aamulla poispäin. Kävin opastamassa heitä soklin alueella. Siellä oli kymmeniä telkkiä, tukkasotkia ja uiveloita parvena vedessä(k). Jostain nousi vanha merikotka (k) lentoon lammen yläpuolelle. Kaipa se onnistuu aina joskus nappaamaan syötävää vesilintujen joukosta.

Paluumatkalla näin nuoren koirasteeren (k) Kyörteslammesta itään ja 7 yks. pyyparven (k)veräjän lähellä. Pitkänjängän eteläpuolella oli vielä yksinäinen kirjosieppo, pohjansirkku ja leppälintu.

Tunturissa lenteli ja kävi maassa 13 yks. lapinsirkkuparvi. Kuulin vielä hippiäisiä ja rautiaisen ja näin pajulinnun.
-----
Tänään oli hieman lämpimämpää, jopa 12 astetta auringon paistaessa. tuuli kävi lounaasta melko voimakkaasti. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?