Monday, August 30, 2010

Rengastusta ja riistahavaintoja / Ringing and game observations
Illalla klo 20.30 oli nuori sinipyrstö verkossa. Mahdollisesti se oli sama, jonka näin aamupäivällä, joten havaittujen sinipyrstöjen kokonaismäärää tämä ei lisää. Mutta 7 lintua renkaisiin, se on jo paljon.

Olemme kuvanneet kaikki sinipyrstöt ja julkaisseet paljon kuvia niistä, jotta lintuekspertit ym. voisivat tutkia niitä. Sinipyrstöhän on aika huonosti tunnettu lintu, kuten myös eri sukupuolten ja nuorten lintujen höyhenpuvut.

Päivällä kuulin erään metsästäjän olleen viime lauantaina metsällä täällä lähialueilla ja saaneen kaksi ahmaa koirien haukuttavaksi. Pedot olivat nousseet ilm. kuusen alta koiria pakoon puihin. Ne olivat olleet puolenkymmenen metrin korkeudella. Toisella ahmoista oli mustan-valkean kirjava pää ja toinen oli kokonaan musta. Metsämies oli ottanut koirat kiinni ja jättänyt ahmat puihin.

Sama metsämies oli nähnyt tunnin sisällä myös 4 hirven porukan, joista 3 oli makuulla vierekkäin. Ja vielä hän oli löytänyt karhunjäljet. Jäljen leveys oli 12 cm. TH, kuvat TK

Labels: , ,


Comments:
Onko sinipyrstö muuttolintu? Levinneisyysalue?
 
Sinipyrstö muuttaa kaakkois-Aasiaan talveksi.

Sinipyrstön levinneisyysalue sijaitsee Japanista Siperian yli Suomen itäosiin saakka. Se on levinnyt viime vuosikymmeninä. Suomessa sitä on erityisesti Kuusamossa ja Kainuussa, jonkin verran Itä-Lapissa. Mikään yleinen laji se ei ole, paitsi tulee näköjään joskus tällaisia buumeja.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?