Tuesday, July 13, 2010

Lähes hellettä / Warm

Heinäkuussa pitää olla lämmintä, ja nyt sitä on. Eilen lämpesi jo pariinkymmeneen ja tänään meni yli, 23-24 asteeseen. Navakka tuuli piti vielä enimpiä hyönteisiä loitolla. Paarmoja ja sudenkorentoja on näkynyt jo muutaman päivän ajan. Ajaessani mönkijällä paarmaparvi seurasi matkassa.

Ainijärven entisen vartion läheisyydestä löytyi harmaasiepon pesä koivukannon päästä 2.3 m korkeudelta. Se oli samanlaisessa paikassa kuusen oksien suojassa kuten edellinenkin, lähistöllä oleva. Pesässä oli 3 poikasta, jotka lähtivät lentoon kiivetessäni viereiseen puuhun (kuva on edelliseltä pesältä pari pv sitten).

Kuusissa on nyt runsaasti käpyjä, jotka voivat olla eri värisiä. Mikä lie syy moiseen, mutta punertavaa ja vaaleanvihreätä ainakin löytyy. Männyissä sen sijaan ei ainakaan vielä ole uusia käpyjä. TH
-----
1.7. luulin löytäneeni pikkukäpylinnun pesän Pitkänjängän pohjoispuolen kuusikosta, koska pari kävi kuusenlatvassa. Mitään sieltä ei voinut nähdä, koska latva oli tiheä. Odottelin reilun tunnin eikä lintuja ilmaantunut paikalle. Ajattelin sitten, että linnut muuten vain kävivät paikalla. Koiras vielä laulelikin lähistöllä.
-----
Nyt kuitenkin kävin iltapäivällä paikalla ja huomasin viereisessä kuusenlatvassa juuri pesästä lähteneen käpylinnun poikasen, jota emot ilm. kävivät ruokkimassa. Poikanen oli lähtenyt korkeintaan kaksi päivää sitten pesästä, luultavasti vähemmän.

Labels: ,


Comments:
Ovatko itikat ja mäkärät vähenneet jo? Entä polttiais tilanne?
 
Eipä juuri, kärpäset ja paarmat ovat lisänä. Polttiaisia varmaan on, mutta ei niitä huomaa, kun pitää tapella isompien kanssa. Mutta karkotteet auttaa.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?