Friday, June 25, 2010

Hyönteispyyntiä / Catching insects

Kesä oli täällä ainakin tänään. Lämmintä piti parikymmentä astetta varjossa ja sääskistä oli haittaa. Eteläinen tuuli tosin huitoi höntiäisiä ulemmas.

Tilhet pyydystelivät lentäviä höntiäisiä Kuutsjärven ilmameressä seilaten. Väliin ne istahtelivat puidenlatvoihin levähtämään ja tutkailemaan, ja niin taas mentiin. Kun kupu oli täynnä, niin sitten lennettiin pari sataa metriä laakson rinnettä ylöspäin. Siellä oli nälkäiset poikaset odottamassa pesissä.

Yhdessä pesässä oli kolme isoa poikasta. Pesä oli rakennettu männyn oksalle vajaan neljän metrin korkeudelle. Emot istuivat kelon latvassa lähistöllä rauhanhäiritsijän käydessä pesällä. Ne eivät tykänneet tilanteesta ollenkaan ja näyttivät häirikölle suunnan mihin lähteä (näin voisi päätellä kuvasta, mutta kuva ehkä vähän valehtelee).

Kuutsjärven koivikossa oli liikettä, kun eri lajiset linnut pyydystelivät lehdiltä toukkia poikasilleen ja itselleenkin. Vihervarpuset, järripeipot, pajulinnut ja muutkin olivat siinä mukana. Yhdellä järrinaaraalla näkyi olevan useampia tunturimittarin toukkia nokassaan. Kuvasta voi laskea niitä olevan neljä.

Lapintiaisella oli poikaset jo maastossa. Kuntashaaralla poikue odotteli kuusissa emojen tuomisia. Väliin ne tiittäsivät "tii-tä", merkiksi siitä, että nälkää riittää. TH

Labels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?