Thursday, May 13, 2010

Uusia lajeja lumilinjalla / New species on the snow-lineHiihtelin tänään lumilinjan ja laskin vielä linnutkin. Keli oli jo aika pehmeä, mutta ei mikään upponallen keli. Lunta oli 30-40 cm, paikoin enemmänkin ja loppupäässä jo paljon sulaa. Lämpötila tänään max. +12.

Lintuja tuli seuraavasti: järripeippo 30, tilhi, 5, punakylkirastas 7, laulurastas 7, kulorastas 6, leppälintu 6, viherpeippo 6, peippo 2, talitiainen 2, kuukkeli 1,korppi 4, vihervarpunen 1, urpiainen 16, pajusirkku 3, pohjansirkku 3, niittykirvinen 8,pajulintu 2,västäräkki 4, keltavästäräkki 1, rautiainen 2, liro 3, valkoviklo 2, kapustarinta 5, kivitasku 1, tikka sp. 1 ja koppelo 1 yksilöä. Uusia muuttolajeja näistä siis valkoviklo, keltavästäräkki, vihervarpunen, kivitasku ja pohjansirkku. Lisäksi kuulin asemalla kirjosiepon laulua iltapäivällä. Myös metsäviklo huikkaili illalla aseman luona, se tosin tavattiin jo eilen Sorsajoella. TH
-----
P.S. Kuvissa taviokuurnat aseman ruokintapaikalla. Ne ovat oppineet jo syömään auringonsiemeniä suoraan automaatista (historiallista!).

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?