Saturday, May 15, 2010

Sinipyrstö ja käki saapuivat / Red-flanked Bluetail (Tarsiger cyanurus) and Cuckoo became

Kävin eilen rajalla asti. Hirviä näin enää pari. Riekkoja näin 3, pyyparin ja yhden ukkometson.

Illalla sitten yhdeksän säille mennessä alkoi laulaa SINIPYRSTÖ sääkopin vieressä männyn latvassa. Se vaihtoi puunlatvaa ja lensi Kuutsjärven eteläpuolelle. Siellä se lauloi muutaman säkeen ja sitten lopetti. Soitin MP-3:lta sinipyrstön laulua, mutta mitään sinipyrstömäistä ei enää kuulunut. Rastaat sen sijaan olivat kovasti äänessä.

Seuraavana aamuna kävin 7 aikaan kuuntelemassa, kuuluisiko sinipyrstöä tai muita uutuuksia. Ja kuului: käki kukkui hieman tukahtuneesti, mutta kukkui. Sen saapumisennätys näihin maisemiin parani 5 päivällä ja on siis nyt 15.5.
-----
Niin, ja sinipyrstökin (k ilm. 2-kv.) lauleli klo 11-12 aikaan Kuntashaaran varrella ja Kotovaaran etelärinteellä, eli ilmeisesti eilinen yksilö jäi maisemiin. Muuten, sinipyrstön aikaisin saapumisaika on 14.5., eli päivälleen sama kuin nyt. Ensimmäiset pyrstöt ovat kuulemma saapuneet myös Karjalaan ja Kainuuseen.

Kuulin vielä pikkukuovin Hirvasjoen takana aamupäivällä.

Lämpötila nousi tänään 22 selsiukseen (eilen + 12) ja lumet saivat kovaa kyytiä paisteessa. Saa nähä, tyhjeneekö piha maanantaihin mennessä Mikan ennustuksen mukaisesti. TH
-----
P.S. Löysin korpinpesän Papuoivan harjun koillispuolelta männystä n. 10 m korkeudelta. Sen takia siis korpit ovat ronkkuneet alueella aikaisemmin.

Labels: , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?