Wednesday, May 12, 2010

Rajan vartta etelään / To the south along the boarder


Partioimme tänään kauempana etelän suunnalla. Kelit alkavat loppua ilmojen lämpiämisen takia, joten kuljimme etupäässä polanteita. Lämmintä oli alun toistakymmentä astetta ja oli enimmäkseen pilvistä.

Muuttolintuja oli tullut koko joukko. Lämpöaalto vaikutti, että tuli varhaisempia ja myöhäisempiä lajeja samaan aikaan. Varhaisista lajeista mainittakoon laulurastas, räkättirastas, peukaloinen, punarinta ja metsäviklo. Myöhäisemmistä kuulin tai näin pajulinnun, metsäkirvisen ja liron.

Kanalintuja näimme 3 riekkoa, yhden ukkometson, yhden koppelon, yhden akkateeren ja 2 urosteertä 140 km matkalla.


Hirvet ovat lähteneet vaeltamaan Papulammen alueelta. Siellä näimme 4 hirveä, mutta etelämpänä Puitsin maastossa näkyi jälkiä monin paikoin ja suunta oli usein etelään. Vahtikonelonvaarassa Tuntsajoen pohjoispuolella oli 4 porukka. Suurpetohavainnoista nähtiin parin päivän ikäinen karhunpaska Papulammen tiellä.

Joet ovat vapautuneet jäistä ja niin oli Tuntsakin (k). Ulmanpaljakan seudulla on Tuntsan alueen hienoimmat maisemat. Rinnekuusikoita tunturinhuippujen välissä ja siellä täällä hienoja mäntyjä seassa. Palo ja hakkuut eivät ole ihan sinne asti yltäneet. Luontohavainnoista alueella mainittakoon muurahaispesä, jossa muurahaiset muodostivat nuolenpään muotoisen kuvion. TH

Labels: , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?