Sunday, May 30, 2010

Lapintinteissä löytyy / Many Siberian Tits

Lapintiaisella on nyt kolmessa pöntössä pesä aseman ympäristössä. Se taitaa olla ennätyksellinen määrä, ainakin minun muistista ei löydy enempää, eikä edes kolmea. Lisäksi 3-400 m itään asemalta on pesä riippakoivun kolossa, kuten parina viime vuonnakin. Ja luulen, että tunturin luoteispuolella kesäpolun varrella on pesintä kuten aikaisempinakin vuosina. Pitää tarkistaa.

Yhdessä muiden laskentojen ja havaintojen kanssa näyttää siltä, että lapintiaisella menee hyvin Värriön puiston alueella. Varmaankin osasyy useihin pesintöihin on talviruokinta, vaikka pönttöpesät eivät ihan lähialueella olekaan. Matkaa asemalta niille on 0.7-1.5 km. Lapintiaistahan olemme alkaneet seurata tarkemmin ilmaston lämpiämisen takia.

Muillakin pönttöpesijöillä alkaa olla munia pesissä, leppälinnulla ja kirjosiepollakin. Talitinttihän on aloittanut jo aikaisemmin. Tänä aamuna muuten käväisi taas virtavästäräkki Kuutsjärvellä.
-----
Tänään oli viitisentoista astetta lämmintä ja aurinko paisteli silloin tällöin. Pari pientä vesikuuroa tuli, mutta muuten oli leppoinen, valoisa päivä. Näihin aikoihin aurinko ei enää laske näillä korkeuksilla. Nyt on siis puolitoista kuukautta yhtä päivää. Päivä on pitempi kuin kuukausi. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?