Thursday, May 27, 2010

Koillistuulella / In the north-eastern wind
Kemijärvellä kertovat nähdyn rusakoita. Näin työmatkalla Pelkosenniemellä kaksi jänistä pellolla aamulla. Ne ainakin olivat metsäjäniksiä. Laitoin viereen kuvan myös rusakosta, jonka kuvasin pari vuotta sitten toukokuun alkupäivinä etelä-Suomessa. Metsäjäniksellä (oik.) on vielä hieman valkeata puvussa.

Kanalinnut ovat hävinneet teiden varsilta. Vain Kyörtesselässä näin akkateeren.

Tulppiossa uiskenteli vesipääskypari lammikossa tien varrella (kuvissa naaras). Vanhan rikastamon jätelammella piipersi sirrejä vesilintujen ohella, 1 suosirri ja kaksi lapinsirriä. Kuulin myös tervapääskyjen ääntä, vaikka lintuja en nähnytkään.

Kemihaaralle olivat ehtineet käenpiika ja haarapääsky, luultavasti jo päiviä sitten. Matkalla näin porotokan, jossa oli monia vasoja. Yli-Nuortin maantiesillan luona 2 hirveä pakeni koivikkoon iltapäivällä.
-----
Ainijärvessä näin 5 mustalintua tukkasotkien ja telkkien matkassa. Seuraan liittyi lapasorsakoiras ja 2 tavia. Muuten siellä oli yllättävän vähän vesilintuja. Allit ja pilkkasiivet eivät ole ilmeisesti vielä ehtineet sinne.

Viileätä on pitänyt jo monta päivää. Muutaman päivän ensin sateli, mutta nyt on aurinkoista. Tuuli on kuitenkin koillisessa, ja kevät ei ole kovin paljoa edennyt. Kemijärvellä sentään alkoivat ensimmäiset tuomet kukkia eilen ja Tulppiojoella ensimmäiset rentukat. (kuvat Kemijoelta Lipakasta ja Ainikuusikon vanhalta tieltä) TH

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?