Tuesday, April 27, 2010

Köriläs / Old fellow

Rajamiehet olivat löytäneet Alimmaisen Papuhaaran maastosta karhun tappaman hirven 22.4. Seuraavana päivänä Tarmo ja Mika laittoivat riistakameran paikalle kuvaamaan videota puoli kahden aikaan (karhu ei ollut käynyt paikalla sillä välillä).

Nelisen tuntia myöhemmin karhu tuli paikalle. Ensi töikseen se käänsi kameran vinoon (kamera kuitenkin kuvasi). Sitten se ruokaili useaan otteeseen yön aikana. Aamulla joskus viiden jälkeen se käänsi kameran kokonaan poispäin.

25.4. pojat kävivät asentamassa kameran uudestaan. Laittoivat myös toisen kameran vähän kauemmas.

Illalla 19.30 aikoihin karhu tuli ja käänsi kameran taas vinoon. Toinen kamera sai olla jonkin aikaa paikallaan ja kuvasi still-kuvia (joita ohessa, vertailuksi kuva Mikasta (175 cm) ja Ransu-laikasta). Karhu ei kuitenkaan ollut tyytyväinen siihenkään, ja repi kameran pois puusta ja laittoi haaskan sekaan vähän jyrsittyään. Sinnikko kamera jatkoi kuvaamista hirven suolistosta käsin, ja siitä on kuva, jossa näkyy karhun päätä ja korvaa. Myös 27.4. paikalle tullut Tarmo pääsi tällaiseen kuvaan. 27.4. hirvinaaras oli syöty loppuun, ja karhu ei tullut enää paikalle. Karhun jälkeen oli kyllä ahma käynyt raadolla, mutta kuvia siitä ei ollut tullut.

Lisää kuva
Karhu oli iso, etukäpälän leveys 17 cm (edellinen karhu "Kairan asukas" 15 cm). Painoarvio on yli 200 kg, varsinkin hirviaterioiden jälkeen. Vertailuna tietokone-eksperttimme VH:n kaatamat 180-190 kg karhut, joiden käpälän leveys oli 16 cm. Aika lailla on "rouvi" otteissaan, täkäläisittäin sanottuna.
Pvm/kellonajat ovat nyt oikein kamerassa. TH

P.S. VH muuten löysi hävinneet luontopäiväkirjan sivut, mutta ne eivät aukea suomalaisilla sähköpostiosoitteilla. Esim. gmailin kautta aukeavat.

Labels: ,


Comments:
Hienoja kuvia!! Ja ilmeisesti ATK-tuen toimenkuva on hieman laajempi kuin täällä keskustakampuksella... :)
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?