Thursday, April 22, 2010

Ikimetsissä ja jokivarsilla / In the old forests and by the riversHankikelissä edetään, päivällä 3-4 astetta plussalla. Tänään tuuleskeli etelästä päin ja iltapäivällä pilvistyi.Hirvasjoen soitimella nakutteli aamulla 4-5 metsoa, ehkä enempikin. Kaksi kukkoa otti mittaa toisistaan. Toisella puolella jokea oli myös ollut ukkometso hakomassa, mutta nyt oli paikalla vain ilm. eilinen koppelo.

Ylempänä harvemmassa, tunturimaisemmassa Väliojan metsässä taas urosriekot lentelivät soidintunnelmissa. Yksi urosriekko löytyi myös Saun kurujen paljakasta, ja Värriön luonnonpuiston etelärajan kurusta (k) ojanvarren pälveltä lähti kolme riekkoa lentoon.

Saukuusikossa ensimmäisten ronimäntyjen luona oli koppelo kävelyllä aamupäivällä. Se pörähti lentoon ja laskeutui kuusikon siimekseen. Varsinkin aukealla auringonpaisteessa oleminen näytti olevan sille myrkkyä.

Tuntsajoessa uiskenteli heinäsorsapari. Nekin siirtyivät väljemmille vesille kuvaajan tultua liian lähelle.Yllättävästi istuskeli ja astuskeli 4 koppelon parvi hangella tunturin länsipuolella iltapäivällä. Olen vain luullut, ettei siellä niin monta olekaan.

Tarmo ja Mika näkivät kaksi ukkometsoa Kotkakurunojan pohjoispuolella polanteen varrella ja kotka näkyi heille kaartelevan jossain Venäjän puolella. Papulammen maastossa oli ahmanjäljet.

Rajamiehet olivat löytäneet karhun tappaman hirven Papuhaaroilta. TH

Labels: , , , , ,


Comments:
On teillä hieno työ, kateeksi käy :) Olen usein käynyt katastelemassa kuvia täältä. Henkireikä näin kaupungissa (valitettavasti) asuvalle. Pieni pyyntö olisi, voisitteko muokata kuvista työpöydän taustakuvaksi sopivia? Esim. viime joulukuun kuvista maisemakuvat sopisivat erinomaisesti. Nyt laitoin taustakuvaksi kettutyttösen. Nätti kuin nappi :)
 
On kyllä hieno blogi. Eipä voi muuta sanoa. Itseä kiinnostavat aiheet ja eläimet ja hienoja kuvia niistä.
 
Hei! Lähetä tieto, minkä kuvan haluat, niin lähetän sähköpostin kautta.
 
Niin vielä, sähköpostiosoitteeni on teuvo.hietajarvi@helsinki.fi
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?